GPA aka IP

January 30, 2006 § Leave a comment

Grade Point Average. Or simply known as “IP”. Yup people, it’s what you anxiously wait at the end of each semester. well, just wanna share this news with some people who’ve been asking what mine is. so, here we go… my GPA last semester is 3.7, which makes my accumulative GPA somewhere around 3.55.
Cya later alligator!

I’m just not ready

January 28, 2006 § Leave a comment

Okay, I admit it. I’ve always longed for a steady boyfriend. I mean, who doesn’t? Or so I thought. But then something came up that made me reinterpret some of my inner desires.

There’s this really nice guy. I like him. Then we became good friends. My family absolutely love him. We went for a day out with my cousins, had a blast. It was fun. The thing is, at the end of the day, I thought that I felt something for him. It’s so strange. We’ve been good friends for 2 years already, but it took a roller coaster ride (literally!) for me to realize that there can be something more than just a platonic friendship between us.

I admire his strong but gentle character. His hard-working attitude. His straight-forward and yet, polite gestures. His genuine care about my family (which he considers his own). Honestly, I could picture us having a romantic relationship and someday, get married. Pros: My family is his extended family, and he’s probably going to manage the my dad’s company in the long run. Cons: My family is his extended family, and he’s probably going to manage the my dad’s company in the long run. In simpler words: it’s complicated if we screw up this relationship.

But then, as every fire that lights up desire, I started having doubts about that heat of the moment. There was suddenly this rush of fear. Endless questions and uncertainties. What if he’s not the one? What if we started committing in a relationship..but then someone new comes along into my life? What if, already having a relationship, I suddenly realize that I want to be with someone else? What if, I will regret my decision to commit myself to him too early in my life. What if, when I find someone else I consider better suited for me, should I just toss him away? What I really think about is his sake. We’ve been good friends that I don’t think I can risk hurting him. That’s the truth.

Then a conclusion, simple and tragic, came to me. Maybe, contrary to what I believed in, I’m not ready at all to be in a serious relationship. I’m not ready to make a decision whether someone I like is actually "the one". I’m not ready to be in a relationship where I have to think whether that person can be "the one".

Maybe for now, romantic friendships, different dates with different guys every now and then are the only items I need, in terms of relationships.

Buddha said…

January 28, 2006 § Leave a comment

Pikiran dimanifestasikan dengan kata

Kata dimanifestasikan dengan perbuatan

Perbuatan menjadi kebiasaan

Kebiasaan mempertajam karakter

Perhatikan pikiran dan jalannya

(Buddha)

ambition

January 28, 2006 § 1 Comment

Ambition is an evolutionary product. No matter how social status is defined, there are certain people in every community who aggressively pursue it and others who aren’t so aggressive.

Ambition is energy and determination. But it calls for goals too. Two of the biggest influence on your level of ambition are the family that produced you and the culture that produced your family.(Time magazine, Jan 9 2006)

What being a medical student is all about

January 28, 2006 § 3 Comments

Sebuah catatan dari entry agendaku tanggal 31-12-2005

What being a medical student is all about:

         Sleep deprivation

         Substance abuse (as for me, it’s definitely caffeine and sedative antihistamine, a drug for allergies. When exams are crazy, coffee makes me stay awake. When I’ve had too much coffee and too tired to sleep, I take the sedative so I can get some rest)

         Having books and notes scattered all over your desk and yet still lacking the information you need and want

         Read a lot, and yet seem to forget a lot too

A Productive Holiday is a happy holiday

January 28, 2006 § Leave a comment

Rencana liburan ini (Januari-Februari 2006):

Yang ga boleh kelewatan:

         Garap sebanyak mungkin job terjemahan  Inggris-Indo artikel kedokteran (it’s all about the money –Meja-)

         Secret project of the year (yah… namanya juga secret, masak ditulis apaan…!)

         Garap proposal penelitian (no matter how much I hate this thing, I MUST finish it as soon as possible)

         Garap tulisan komplit  tentang perjalanan di Eropa Juli-September 2005 kemaren

         Siapin international workcamp IIWC selama 2 minggu di bulan Februari

         Baca medical textbooks bajakan (they say once you start internship at the hospital, time for studying and your energy to do it is down to the minimum. So if you must study, you better do so the best you can before finishing all your classes and starting your time in the hospital)

Yang optional (bisa iya, bisa nggak):

         Ngasi laporan AEYVE dari UNESCO ke dekan

         Baca buku-buku non-kedokteran sebanyak mungkin

         Buat photo journal perjalananku ke

Venice

n

Florence

         Nonton vcd edukatif

Aku punya slogan baru: a productive holiday is a happy holiday!

Sebenernya hidup ini mesti diisi dengan sebaik-baiknya. dan ini Cuma pendapat subyektifku aja sebagai orang yang terobsesi dengan jadwal kegiatan yang serba teratur. Paling gak, dalam satu hari harus ada kejelasan apa yang aku lakuin. Dan yang paling enak adalah kalo liburan ini aku bisa isi dengan sepadat mungkin ama hal-hal yang ga mungkin aku lakuin dengan bebas di hari kuliah.

Aku udah batalin satu hal liburan ini: pertandingan basket di

jakarta

. Aku nyadar waktuku sebelum panum makin tipis dan masih banyak hal lain selain basket yang pengen aku kerjain.

Waktu aku di Eropa Juli kemaren, satu hal jelas banget, aku hitung mundur waktuku. Alam bawah sadarku punya timer yang tiap pagi ngingetin aku, berapa minggu dan berapa hari sisa waktuku tinggal di Eropa gratis. Berkat subconscious timer itu, aku jadi selalu sadar bahwa gak ada waktu untuk culture shock, kangen rumah, kangen temen, ato santai duduk-duduk sambil ngelamun. Tiap detik begitu bernilai karena waktuku udah ada batasnya dan aku pengen dapet pengalaman sebanyak mungkin dalam jatah waktu yang udah ditentuin.

Sebenernya, hidup seperti itu.

Kalau kita mau sedikit mikir. Rencana mestinya ga bikin kita jadi kaku, tapi jadi terarah.

Sering kita bangun, dan tidur gitu aja. Tanpa gairah, tanpa rencana, tanpa kegiatan yang membawa manfaat buat diri sendiri atau orang lain.

Kalau seperti itu, maka waktu kita di dunia Cuma a huge black hole of time, hidup kita gak lebih dari sebuah lubang hitam waktu. Potongan usia kita, entah sehari, seminggu, atau sebulan seperti tersedot ke dalamnya dan lenyap tanpa bekas.

Sayang amat. Padahal tiap kita bernapas untuk tetap bertahan hidup, dihasilkan radikal bebas yang siap nyerang kita setiap saat. Dan untuk itu semua orang sibuk dengan vit C dosis tinggi dan antioksidan hasil penelitian terkini.

Yang penting, bagi hidup kita jadi cluster-cluster kecil waktu. 1 tahun, 1 bulan, 1 minggu, 1 hari. lalu putusin apa yang mau kita lakukan dengan cluster-cluster itu. Do something useful, something fun, something worth of your time.

Remember, a productive holiday is a happy holiday! Selamat liburan !!!

Where Am I?

You are currently viewing the archives for January, 2006 at Docere.